Nakládaný hermelín

Podle mě není k pivu nic lepšího než nakládaný hermelín. Příprava je jednoduchá, ale to čekání, než dozraje, dá pořádně zabrat! 😄

Ingredience

  • 4 hermelíny
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cibule
  • 3 barvy pálivých papriček
  • půl lžičky chilli pasty (nebo 1 chilli paprička)
  • 1 lžička mleté uzené papriky
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • čerstvý rozmarýn
  • čerstvý tymián
  • slunečnicový olej
  • sůí

Postup

Česnek protlačíme, přídáme chilli pastu, horčicí a špetkou soli. Vše pořádně promícháme.

Sýry rozpůlíme a následně rozřízneme podélně. Naskládáme na prkýnko vedle sebe, řezem nahoru. Každý kousek posypeme mletou paprikou, polovinu sýrů potřeme připravenou pastou. Nepotřenou polovinou přiklopíme ochucenou polovinu.

Takto připravené sýry skládáme do sklenice a prokládáme proužky syrové cibule, pálivými papričkami, větvičkami rozmarýnu a tymiánu a nakonec zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby bylo vše ponořené.

Se sklenicí několikrát opatrně bouchneme o stůl, abychom uvolnili bublinky a necháme alespoň týden, ideálně dva, rozležet v lednici.